Nieuwsbrief 2021-22


Geachte / beste / lieve lezer,

Hierbij ontvangt u mijn jaarlijkse nieuwsbrief van praktijk Yanantin Energetische therapie en Vrijgevoel Guasha detoxificatie. Het is mij een genoegen de informatie met u te delen in de overtuiging dat u het met plezier zal lezen.
Het afgelopen jaar hebben we geleerd veerkracht te tonen in een tijd met beperkingen en verandering in omgangsvormen. Dit vraagt om flexibiliteit en daadkracht, met een positieve instelling om te kijken wat wél mogelijk is ondanks ingevoerde restricties.

Deze afgelopen tijd heeft ons het belang laten zien van een gezonde levensstijl, om het immuunsysteem te activeren en de weerstand te verhogen.  Hierbij horen ten minste:

  • Gezond en regelmatig eten, lekker met een minimum aan suikers, zout en verzadigde vetzuren.
  • met toereikend vitamines en mineralenmet name vitamine C (fruit), vitamine D (zonlicht), Magnesium (bladgroente, noten), Zink (pecannoten) en  selenium (vis, vlees, volkoren granen).
  • Regelmatig bewegenliefst 150 minuten (2½ uur) per week matige of intensieve inspanning.
  • Goede nachtrust, met een hoge slaapkwaliteit
  • Sociale verbinding en contactenkletsen en lachenmet familie, vrienden en kennissen.

Het afgelopen jaar heb ik een paar keer een sjamanistische Despachoceremonie mogen verzorgen, waarvan zelfs een keer tijdens een huwelijksvoltrekking. Dit is een persoonlijk ritueel waarbij een wens-offer wordt samengesteld door de aanwezigen, in de vorm van een mandala met natuurlijke elementen. Hierbij krijgen de ingrediënten een symbolische betekenis ingeblazen, die samenhangt met het gekozen thema voor de bijeenkomst.
Wanneer u geïnteresseerd bent om zelf een despacho ceremonie bij te wonen of te organiseren, dan verstrek ik met genoegen meer informatie over de mogelijkheden.

Nieuw in de praktijkNeuro Fascia Dynamicseen jadesteen techniek met behulp van bijenwas. Hiermee kan op een dieper niveau ingewerkt worden op het spier- en bindweefsel dan met de traditionele schraap techniek met olie.
Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken hoe groot het belang van bindweefsel is. Een andere benaming is fascia, dit is ons zachte skelet, een netwerk waar de weefsels, spieren en structuren met elkaar communiceren middels prikkeloverdracht via de hersenen. Het doordringt en omhult alle weefsels en structuren.
Het is van belang dat de fascia goed onderhouden wordt omdat er anders verklevingen kunnen ontstaan en pijn en bewegingsbeperkingen optreden. Ook psychische klachten ontstaan doordat de prikkeloverdracht over de fascia verstoort is geraakt.

Daarnaast kunt u een sessie boeken voor de andere behandelvormen die ik aanbied:

  • Guasha voor ontgiften van het bindweefsel bij een grote verscheidenheid aan fysieke klachten en vermoeidheid
  • Lichaam ontspanning massage voor het spierweefsel en de meridiaan energiebanen, in combinatie met Tuiná drukpunt techniek
  • Stoelmassage van rug, schouders, nek en hoofd voor ontspanning en tegen stress gerelateerde klachten. De bovenkleding kan hierbij aanblijven.
  • Energetische therapie door handoplegging op of boven het lichaam. Bij emotionele onbalans tussen lichaam en geest in het energiesysteem van het lichaam.
  • Sjamanistische gebruiken als illuminatie (instraling), extractie (zware energie afvoeren), zielherwinning (schaduw werk), despacho (wens offer), sand painting (systeem opstelling).

Voor een behandeling kan u terecht in het fraaie Health Plus therapeutencentrum in Laren. Of in praktijk Gooise Meren in Muiderberg. Beide hebben ruime eigen parkeergelegenheid en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Ook het komende jaar worden de meeste consulten deels vergoed, wanneer u een aanvullende ziektekostenverzekering heeft met dekking voor alternatieve geneeswijzen.
Een overzicht per verzekering logo en type verzekering kan u vinden op mijn website.

Ik ben veranderd van beroepsvereniging. Mijn praktijk is nu aangesloten bij het CAT collectief alternatieve therapeuten en het SCK stichting complementaire kwaliteitstherapeuten. Verder ben ik ingeschreven bij de RBCZ, het register van beoefenaren in de complementaire zorg. En ik val onder het TCZ tuchtrecht complementaire zorg en een onafhankelijke geschillen commissie.
Hiermee wordt de kwaliteit van de aangeboden therapievormen in de praktijk gewaarborgd.

Tot slot rest mij nog u prettige feestdagen te wensen, een goed uiteinde en een gezond en gelukkig 2022. Waarin …
 
Alles wat u niet meer dient achter u mag en kan laten,
Er ruimte en tijd is voor herstel, genezing en vitaliteit,
Uw wensen en dromen zich zullen manifesteren,
Er rust is voor bezinning, liefde en spirituele groei.
 
Wanneer nodig ben ik beschikbaar om u weer van dienst te kunnen zijn en bent u welkom voor een afspraak in mijn praktijk.

Met een liefdevolle groet, Jan Neuteboom

Praktijk Yanantin voor Energetische therapie                    yanantin.nl
Praktijk VrijGevoel voor Guasha en Fascia ontgiften        vrijgevoel.nl
Health Plus Therapeutencentrum                                       healthpluslaren.nl