Nieuwsbrief oktober 2022

Nieuw praktijk adres: Klein Welsden 19, 6269NS Margraten

Geachte / beste / lieve lezer,

De jaarlijkse nieuwsbrief verschijnt dit keer eerder dan anders.

Reden is dat wij gaan verhuizen naar buurtschap Klein Welsden in Margraten nabij Maastricht.

Mijn behandelingen bij Health Plus in Laren en in praktijk Muiderberg zullen eind November worden beëindigd. Vanaf januari 2023 opent de nieuwe praktijkruimte in Zuid Limburg.

Voor behandel sessies in de Gooi en Vechtstreek kunt u onder andere terecht bij mijn collega Muriel van Outrive in Muiderberg of bij Carola van der Poel bij Health Plus in Laren, beide zeer ervaren en prettige therapeutes die ik van harte aanbeveel.

In Klein Welsden kunt u terecht voor de volgende behandelvormen die ik aanbied:

 • Energetische therapie door handoplegging op of boven het lichaam. Bij emotionele onbalans tussen lichaam en geest in het energiesysteem van het lichaam.
 • Guasha voor ontgiften van het bindweefsel bij een grote verscheidenheid aan fysieke klachten en vermoeidheid.
 • Neuro fascia dynamics voor behandeling van het zachte skelet,  een netwerk waar de weefsels, spieren en structuren met elkaar communiceren middels prikkeloverdracht via de hersenen. Hier kunnen verklevingen ontstaan waardoor pijn en bewegingsbeperkingen optreden. Ook psychische klachten kunnen ontstaan doordat de prikkeloverdracht over de fascia verstoort is geraakt.
 • Lichaam ontspanning massage voor het spierweefsel en de meridiaan energiebanen, in combinatie met Tuiná drukpunt techniek op acupressuur punten.
 • Stoelmassage van rug, schouders, nek en hoofd voor ontspanning en tegen stress gerelateerde klachten. De bovenkleding kan hierbij aanblijven.

  Een overzicht van alle behandelvormen is te vinden op voorLichaamEnGeest.nl

Ook een despacho ceremonie kunt u boeken, voor een groep tot 20 personen of een privé sessie. Dit gebruikt de taal van de ziel in het mythisch vlak, van verhalen, kleuren en geuren.
De deelnemers voegen hun eigen gebeden en wensen toe door deze in te blazen in een Kintu, drie blaadjes die de basale krachten vertegenwoordigen: Wijsheid (hoofd), Liefde (hart) en Manifestatie (buik). Of ook wel de drie-eenheid van het verleden (beneden wereld), het hier en nu (tussen wereld) en toekomst (boven wereld).

Dit is een proces van verbinding en verstilling en een bijzondere manier om energetisch te werken, intenties neer te zetten in het veld en te communiceren met het universum.


Ook het komende jaar worden de meeste consulten deels vergoed, wanneer u een aanvullende ziektekostenverzekering hebt met dekking voor alternatieve geneeswijzen.
Een overzicht per verzekering logo en type verzekering kan u vinden op mijn website.

Mijn praktijk is aangesloten bij het CAT collectief alternatieve therapeuten en het SCK stichting complementaire kwaliteitstherapeuten. Verder ben ik ingeschreven bij de RBCZ, het register van beoefenaren in de complementaire zorg. En ik val onder het TCZ tuchtrecht complementaire zorg en een onafhankelijke klachten commissie.
Hiermee wordt de kwaliteit van de aangeboden therapievormen in de praktijk gewaarborgd.


Ik blijf lesgeven op het CAM Instituut voor complementaire en alternatieve gezondheidszorg in Utrecht, alwaar ik bij- en nascholingen verzorg voor praktiserende therapeuten.

Het instituut onderschrijft het model van Machteld Huber voor een andere blik op positieve gezondheid, door te kijken naar de volgende levens thema’s en vervolgens een keuze te maken op welk vlak te focussen en te verbeteren.

 • Lichaam functies
 • Mentaal welbevinden
 • Dagelijks functioneren
 • Zingeving
 • Meedoen
 • Kwaliteit van leven

Meer informatie en een test zijn te vinden op de website mijnpositievegezondheid.nl

Wanneer nodig ben ik beschikbaar om u weer van dienst te kunnen zijn en bent u welkom voor een afspraak in mijn praktijk in Klein Welsden, Margraten.

Met een liefdevolle groet, Jan Neuteboom.