Nieuwsbrief 2023 – 24

Geachte / Beste / Lieve lezer,
voor u ligt de einde jaar nieuwsbrief van praktijk Yanantin – Vrij Gevoel.

De praktijk is nu sinds één jaar gevestigd op het plateau van Margraten, op 8 km van Maastricht. Sommige cliënten maken de reis vanuit de randstad of het Gooi om hier een behandelsessie te ontvangen. Tijdens de zomermaanden bieden wij een Bed & Breakfast overnachting mogelijkheid, zie www.bbkleinwelsden.nl .

Op de verjaars kalender van Boon Heuvelland makelaars staat ons verhaal over hoe we op de boerderij terecht zijn gekomen. Dit is ook te lezen via hun unieke verhalen website

Door Fempke van Liempt ben ik geintervieuwd voor haar podcast “wat zou je aan je jongere zelf willen meegeven“. Dit gesprek van 50 minuten is te bekijken via YouTube en te beluisteren op Spotify .

Informatie over het Q’ero sjamanisme uit de Andes is te lezen in het artikel dat gepubliceerd is in spiritueel kwartaal magazine Mantra .
 

het prachtige Limburgs Heuvelland

Bij de praktijk in Klein Welsden kunt u terecht voor de volgende behandelvormen:

  • Energetische therapie door handoplegging op of boven het lichaam. Bij emotionele onbalans tussen lichaam en geest in het energiesysteem.
  • Emotionele Vrijheid therapie om trauma en sentimenten te verwerken en om te vormen tot een neutrale herinnering. De emotionele lading van traumatische gebeurtenissen en herinneringen wordt geneutraliseerd door de hiermee samenhangende stressreactie te ontkoppelen in het Lymbisch systeem van de hersenen.
  • Guasha voor ontgiften van het bindweefsel bij een grote verscheidenheid aan fysieke klachten en vermoeidheid. Voor innerlijke schoonheid.
  • Neuro fascia dynamicsvoor behandeling van het zachte skelet,  een netwerk waar de weefsels, spieren en structuren met elkaar communiceren middels prikkeloverdracht via de hersenen. Hier kunnen verklevingen ontstaan waardoor pijn en bewegingsbeperkingen optreden. Ook psychische klachten kunnen ontstaan doordat de prikkeloverdracht over de fascia verstoord is geraakt.
  • Lichaam ontspanning massage voor het spierweefsel en de meridiaan energiebanen, in combinatie met Tuiná drukpunt techniek op acupressuur punten.
  • Stoelmassage van rug, schouders, nek en hoofd voor ontspanning en tegen stress gerelateerde klachten. De bovenkleding kan hierbij aanblijven.

    Een overzicht van alle behandelvormen is te vinden op voor Lichaam en Geest.

De behandelingen zijn declarabel bij de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen met alternatieve geneeswijzen in het pakket. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.
Ik ben aangesloten bij SCK Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten en ingeschreven bij RBCZ in het Register Beoefenaren Complementaire Zorg.

Voor het Instutuut CAM voor Complementaire en Alternatieve Geneeskunde blijf ik bijscholingen verzorgen voor MBK en PSBK Medische- en PsychoSociale Basis Kennis. Zie de I-CAM website voor de cursus agenda.

Beste wensen voor een liefdevol, kleurrijk en positief 2024

U bent ook in 2024 welkom voor een behandel afspraak in mijn praktijk in Klein Welsden.

Met harte groet, Jan Neuteboom.